An efficient microbial process to produce benzyl acetate, a jasmine-scented compound, from glucose was developed by systems metabolic engineering and a delayed co-culture strategy.
Benzyl acetate, a compound known for its sweet aroma reminiscent of jasmine, is extensively used in the manufacture of cosmetics, food, and beverages. Traditionally, this compound is either extracted from flowers or chemical...
자스민 향을 만드는 미생물 발효 공정 최초 개발
시스템 대사공학 및 균주의 지연 공생배양 전략을 기반으로, 포도당으로부터 자스민 향이 나는 화합물인 벤질아세테이트를 생산하는 효율적인 미생물 공정을 최초로 개발하였다.
화장품, 식품 및 음료 제조에까지 널리 애용되고 있는 자스민 향과 일랑일랑 향은 전통적으로 꽃에서 추출하여 생산되어왔다. 꽃으로부터의 추출은 전 세계적인 수요를 충족시키지 못하기에, 산업계에서는 두 향료의 향을 내는 주요 방향성 성분인 벤질...